OPETUS-, OHJAUS- JA ARVIOINTIOSAAMINEN


Tällä viikolla saatiin päätökseen vihoviimeiset moduulit opettajakoulutukseen liittyen. Todella nopeasti on tämä koko opintovuosi mennyt ja maaliviiva häämöttää edessä! Nyt on kieltämättä hyvät fiilikset niin saatujen oppien kuin opintojen päättymisen puolesta. Myös tämä viimeinen OOA-moduuli oli todella kattava ja asioita monella tapaa yhteennivova. Moduulin tavoitteena oli muun muassa, että opettajaopiskelija osaa suunnitella opetusta ja ohjausta työelämälähtöisesti erilaisiin oppimisympäristöihin. Lisäksi tärkeänä tavoitteena oli, että opettajaopiskelija oppii tunnistamaan ja ottamaan huomioon opiskelijoiden yksilöllisiä tarpeita, hyödyntäen mm. erilaisia oppimisympäristöjä ja digitalisaatiota monipuolisesti. Nämä tavoitteet koin kaikki olennaisen tärkeiksi opettajan työtä ajatellen ja tehtävät asioiden sisäistämistä varten olivat juuri sellaisia. Esimerkiksi pedagogisia malleja harjoittelimme opintopiirimme kesken videotallenteita tehden ja niiden tekeminen olikin hyvin antoisaa ja opettavaista. 

OOA-moduulissa nostettiin tärkeänä teemana esiin myös tietosuoja- ja tekijänoikeusasiat. Näistä opin paljon uutta, vaikka luulin niistä jotain jo tietäväni. Näiden teemojen kautta opin mm. someketista ja  CC-lisensseistä. Vielä moduuliin loppuun sijoittui "erityisen tuen" -teema, joka sekin toi itselleni paljon uusia asioita nenän eteen. Ryhmien kesken tehdyt esitykset olivat sisällöltään todella kattavia ja uskon, että kaikkien asiantuntemus tähän yhä tärkeämmästä teemasta kasvoi. 

Tiivistäen voisi sanoa, että OOA-moduuli antoi hyvin kattavasti eväitä oman opettajaosaamisen reppuun. Tästä on hyvä jatkaa kohti opettajuuden aaltoja.

Kommentit

  1. Hei Mona!

    Nyt on hommat hoidettu ja valmistuminen häämöttää! On ollut hienoa seurata opettajaksi kasvuasi ja nähdä, miten aktiivisesti ja laadukkaasti olet kaiken hoitanut. Tästä on hyvä jatkaa!

    Onnea ja menestystä!

    trv. Orvokki


    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit